Juhuslik Arvustus


ECHOSILENCE
"Distorted Horizon"
[ Loe arvustust ]
HR Community
Nimi
Kood
Jäta mind meelde
[ Liitun ][Unustasin ]
HRC Liige Soovitab
Saturday Morning Breakfast Cereal
Igaks juhuks veel koomikseid.
Linki soovitas: Dan
x-files
neil on annet...millekski selliseks
Linki soovitas: hellmaiden
X-files
welcome to vasalemma!!!!!!!!!!!
Linki soovitas: hellmaiden
Elusuuruses vaal
Kammib ära
Linki soovitas: destroyah
Power of Photoshop
töötab vist isegi paremini kui õlu :)
Linki soovitas: orc
[ Näita kõiki ]
HRC Edetabeli #1


LOITS
"Must album"
[ Loe arvustust ][ HRC Top ]
Mailinglist
Liitu meie mailinglistiga ja saad kõik klubi puudutavad uudised otse oma postkasti.
Info
KÜLASTUSI KOKKU 4936678
KÜLASTUSI TÄNA 4923
KASUTAJAID SAIDIL 20
Registreerimata külalisi 14
HR Community liikmeid 6
Reklaam
Intervjuud
HEAVY METAL PERSE möllab Tallinnas
20. mail, samal ajal kui teleriorjad magedaid euroviise manustavad, võib endast lugupidav roki-inimene Tallinnas Rockstar’si-nimelises kõrtsis suvise suurürituse Hard Rock Laager 2006 soojenduspeo raames oma silmaga näha ja kõrvaga kuulda soomekeelse klassikalise heavy metali pioneeri võrgutava nimega Heavy Metal Perse, kellele teevad sooja tänavuse HR Laagri esineja, thrashipunt Nitrous ja HMP-ga trummarit jagav Kajaani hardcore metal-üllatus the Carnival. Mart Kalveti küsimustele HMP käekäigu kohta vastas laulev kitarrist Matias Palm.

Suurem osa uudiseid teie bändi kodukal puudutavad HMP särke. Kas muu kaup läheb müügiks edukamalt kui plaadid? Tead sa kedagi, kes kannaks HMP särki ainult šefi bändinime pärast? Tundub ka, et teil sai äsja ports särke otsa. Kas Tallinna kontserdil neid ei müüdagi?

He-he, ei, plaati müüme ikka kõvasti rohkem kui T-särke. Me lihtsalt tellime särke võrdlemisi väikestes partiides ja anname rahvale kohe teada, kui midagi uut saadaval on. Kindlasti on mõni, kes tahab särki ainult kirja “Heavy Metal Perse” pärast, kuid enamasti on need, kes tellisid särgi, tellinud ka plaadi. Aasta alguses tegime jälle mõned uued särgid ja toome neid kindlasti ka Tallinnasse kaasa.

Osavas sõnastuses nimetate end esimeseks päris-heavy metal-bändiks, mis laulab soome keeles. Kes sellele troonile veel kandideerivad – peab ju olema hulk varasemaid Soome heviliini punte, kes kasutanud soome keelt, nagu ka neid, kes on hevi teinud põhiliselt inglise keeles, aga mõnede eranditega? Kas peale naljakavõitu Teräsbetoni on teil veel järeltulijaid?

Kui me bändiga alustasime, olime tõepoolest ainsad, kes mängisid klassikalist (või “tõelist”, kuidas soovite) heavy metalit soomekeelsete laulutekstidega. Muidugi leidus raskerokibände, kes tegid oma asja soome keeles, näiteks Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus ning Mokoma või mõned death- ja black metal-bändid, aga mitte ühtegi tüüpilise tõelise heavy metali viljelejat, ning see oligi meie eesmärk – kasutada mõjutusi sellistelt bändidelt nagu Iron Maiden, Judas Priest või Helloween, mida keegi varem küll soome keeles ei olnud teinud. Kuigi Teräsbetoni alustas kolm aastat hiljem, olid nemad esimesed, kes selle liini tõsiselt edukaks tegid, tähendab, tõid peavoolumeedia ja rahvamasside ette. Siis on meil veel selline seltskond nagu Kivimetsän Druidi; nemad teevad soome keeles omalaadset fantasy metalit, kus on ühendatud mörin ja naisvokaal. Üldiselt on Soomes vähe bände, kes teeksid tüüpilist heavy metalit. Ja need, kes teevad seda soome keeles, on veelgi haruldasemad.

Oled nelja bändi hingekirjas. Jääb sul tõesti nende kõigi jaoks aega? Palun pane oma bändid tähtsuse järjekorda.

Noh, ainult kolm mu bändidest annavad kontserte. Arvestades, et kontserte teeme iga bändiga vaid paar korda aastas, jääb mul nende jaoks aega küll. Ma ei hakkakski neid järjekorda panema, kuna igas bändis on mul ise ülesanne. Näiteks lugusid kirjutan ma ainult HMP-le ning see on ka ainus bänd, milles ma kitarri mängin (kui välja arvata Kirwes, mis on niikuinii rohkem projekt.) Guardians Of Mankind tribuutbändina nii palju tööd ei nõuagi. Merging Flare on teine bänd, kus ma laulan ning see on minu jaoks alati ka tähtis punt olnud, kuna oleme seda teinud juba mitu aastat, nagu HMP-dki.

Kasperi Heikkinen (Guardians Of Mankind) asendas hiljuti Gamma Ray vigastatud kitarristi Henjo Richterit paaril Skandinaavia kontserdil, tõmmates nõnda loodetavasti suuremat tähelepanu Soome heviskenele. Kui sul oleks võimalus valida, siis keda sooviksid ise sarnases olukorras asendada?

Ha-ha-ha! Noh, kuna ma olen laulja Gamma Ray tribuutbändis, siis mis võiks olla veel tänuväärsem kui laulda Gamma Rays ;-) ? Ma ei tea, Running Wilde’iga koos võiks ka täitsa vabalt mõne kontserdi mängida, ha-ha!

Mulle ei anna see bändi nime asi ikka rahu. Miks? Mis värk on? Kes selle välja mõtles? Kas bändil on oletatavasti ebaviisaka ja meediavaenliku nime pärast tulnud ka tsensuuriga rinda pista või võtavad soomlased seda rohkem naljaga pooleks?

Noh, mingit nime oli meil vaja ja see oli ainus, mis meile pähe tuli. Nime pakkus välja trummar Heikki ja isegi mina olin alguses selle vastu, kuid siis taipasin, et see on just see, mida meil vaja, ha-ha! Viis, kuidas nime kirjutatakse, jätab kujutlusvõimele mänguruumi. Tähendab, sellest võib mitut moodi aru saada. Mingit vaenulikkust ei ole meie nimi minu teada küll tekitanud, pigem oleme just tänu sellele tuntud. Usutavasti on lihtne nime pilaks pidada, kuid sellest tuleb läbi näha ja mõista kogu HMP kontseptsiooni. Pealegi on maailmas terve persetäis bände, mille nimed ei tähenda muhvigi.

Sa võib-olla ei adu, et soome keel kõlab eestlastele natuke naljakalt (samamoodi nagu eesti keel soomlasele, kui uskuda Metsatöllu plaatide arvustusi). Ja ometi kõlavad teie laulutekstid ka pärast selliste seoste unustamist mõnevõrra pihkuitsitavalt. Kriitilise pilguga teie plaadiümbriste pilte (eriti “...Ja Ylitse Vihaisen Meren” oma) vaadates ei suuda ma kuidagi uskuda, et te mängite surmtõsiselt palasid, mis pajatavad klassikalise fantasy teemadest nagu võlumõõgad ja päkapikukuningad. On teist keegi kunagi kaasa löönud fantasy-teemalistes rollimängudes?

Ha-ha-ha, usu või mitte, aga keegi meist ei tegele selle rollimänguvärgiga ega ole kunagi tegelnud. Mina näen seda asja niimoodi, et oma lugusid fantaasiamaailma paigutades suudame neid väljendada palju huvitavamalt (ja naljakamalt). Ja selle naljakaga ei pea ma silmas mingit naeruväärset huumorit – seda, kui keegi kõigest väest punnitab, et rahvast naerma ajada.

Samas on meie muusikas muidugi ka nalja. Tähendab, me pole üks sellistest bändidest, kellel on kihk laulda igapäevahalluse talumatust piinast. Selliseid bände, kelle muusikas on palju huumorit, kuid kes sellest hoolimata pole mingid nõmedad naljabändid, on palju – kas või näiteks Helloween. Ometi on meie laulutekstid, milles üritame sedasama väljendada soome keeles, mõnede soomlaste jaoks liig mis liig. Just keel teebki asja mõne jaoks nii naljakaks.

Soome keel pole laulutekstide kirjutamise seisukohalt just kõige lihtsam ja see on minu arust tore. Et laulutekstid kõlaksid omasematena, peame nende kallal rohkem tööd tegema. Samuti tahame tekstides säilitada teatud iroonianooti, et mitte muutuda labaseks Soome Manowariks või mingiks Rhapsody moodi asjaks – just tekstide osas. Paljudel meie lauludel on tegelikult ka sügavam mõte sees, kui see isiklik fantaasiailm sealt ümbert ära koorida. Minu jaoks on oluline ka see, et meie laulutekstid tekitavad positiivse meeleolu.

Millal on oodata HMP täispikka albumit?

Loodetavasti peagi; hakkame salvestama tänavu suvel. Lugudega on veel lihtsalt palju arranžeerimistööd teha ning seega pole lihtne oletada, millal album valmis saab, kuid ma loodan, et sügiseks on salvestustöö seljataga.

Mõlemad 20. mail Tallinnas esinevad Soome bändid – Heavy metal Perse ja The Carnival – on pärit Kajaanist. Mina tean Kajaanist ainult niipalju, et üks mu lapsepõlvelemmikuid Euthanasia (ja nende põrandaaluse hardcore’i musternäidis “Ämpäri Päässä Pyörän Kumia Pumppaa”) tulevad samuti sealtkandist. Tutvusta meile Kajaani rokiskenet. Millised teised tuntud muusikud või bändid seal sündinud on?

Pean tunnistama, et Kajaanis ei ole eriti palju bände, vähemalt mitte tuntud bände. Skene on väike ja esinemisi leida alati raske. Alles paari viimase aastaga on asi paremaks läinud. Nüüd esineb vahel Kajaaniski metal-bände. Lisaks The Carnivalile ja meile on Kajaanist pärit juba mainitud Merging Flare, mingisugust death/thrash-asja ajav Enormity ja Black Kamel, kelle eelmine laulja laulab nüüd ansamblis Misery Inc. Kasperi Heikkineni on ka juba mainitud; tema on Merging Flare’i ideedegeneraator ja kuulub lisaks ansamblisse Elenium – mis on üks progressiivse death metali bänd pealinna lähistelt.

Liiguvad kuulujutud, et teil on plaanis endaga Tallinnasse kaasa tuua 30 Kajaani metallisti, lasta šõu käigus õhku viikingilaev ja lavastada grandioosne mõõgavõitlus. Nali naljaks, heavy metali juurde kuulub ka muu kui muusika. Mida me lisaks professionaalsele pillimängule teie kontserdilt veel oodata võime?

Ma ise püüan küll alati esineda nii, et mul oleks laval lõbus ja publikul oleks lõbus koos meiega. Me ei ürita olla maailma parimad metal-muusikud, vaid lihtsalt pakkuda meelelahutuslikku kontserti ja teha publiku tuju heaks. Tegelikult pole me väga palju kontserte andnudki, kuid seni on vastukaja rahvalt olnud alati väga hea.

Eesti metal-skene näeb tõsist vaeva, et ülejäänud maailmasse läbi murda; arusaadavatel põhjustel tehakse seda Skandinaavia kaudu, kus mõistagi on stardiplatvormiks eelkõige Soome. Kas sa tead üldse midagi meie skenest? Oled mõnd Eesti bändi kuulnud? Millised on muljed?

Tean küll, et sealpool tõstab metal-skene kõvasti pead, aga ausalt öeldes pole ma eriti palju bände kuulnud. Paari tean nime järgi ning Metsatöllu – kes paistavad Soomes üsna tuntud olevat – kuulsin mõned aastad tagasi. Üldiselt paistab, et suurem osa teil sepitsetavat värki on sellistest žanritest, mille käekäiku ma väga hoolega ei jälgi, mis ongi peamine põhjus, miks ma neid bände ei tea.

Lisateave:
www.heavymetalperse.com
Ürituse teema HRC foorumis
Ürituse teema Imperiumi foorumis

Lisatud: 10. mai 2006, kell 13:40
Lisaja: Dark Patrick

Järgmine HRC Üritus
02-09-2007
Northern Assassination Tour

NõMME CULT

KRISIUN (bra)
ROTTING CHRIST (gre)
INCANTATION (usa)
CRIONICS (pol)

Hind 225 / 275 / 350
Algus 19:00
[ Loe artikleid ]
Kalender
August 2007
ETKNRLP
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Eesolevad üritused:
Testament (USA)
Northern Assassination Tour
Bloodhound Gang (USA)
APOCALYPTICA
GREEN CHRISTMAS 2007 - 21.-22.12
Eelmine HRC Üritus


29-06-2007
HARD ROCK LAAGER 2007

VANA-VIGALA

ENSLAVED (NOR)
CATHEDRAL (UK)
SOILWORK (SWE)
VADER (POL)
ENTWINE (FIN)
AMORAL (FIN)

THARAPHITA
LOITS
MUST MISSA
KOSMIKUD
FORGOTTEN SUNRISE
GORESOERD
SMASHED NAIL SISTER
BURDEN OF GRIEF (GER)
GALADRIEL (SVK)
PRETERNATURAL (LAT)
OBTEST (LIT)
BRIDES IN BLOOM
FINISH ME OFF
SPITBLOOD
SMÕUK
+
HRC Noortebändi võitja

::: kokku 22 bändi :::
::: 10 eri riigist :::
[ Arhiiv ]
Partnerid
Page was generated in 0.582451 seconds!Copyright (c)2002-2007 Hard Rock Club.